Het voorkomen of verminderen van erectieproblemen

13 mei 2020

[wp_ulike]

Een erectieprobleem is voor veel mannen een van de vervelendste dingen die er is. Als je geen erectie meer kunt krijgen dan verlies je ook deels je mannelijkheid, zo wordt het door mannen zelf omschreven. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen voor mannen met erectieproblemen zoals het slikken van erectiepillen. Een erectieprobleem wordt vaak gevoed door een ongezonde levensstijl. Heb jij op dit moment last van een erectieprobleem of wil jij weten wat je er aan kan doen om dit in de toekomst te voorkomen? Dan zit je goed. Wij vertellen je op welke manier jij je levensstijl kan aanpassen zodat de kans op een erectieprobleem aanzienlijk minder wordt. Ook als je al last hebt van een erectieprobleem zal je door deze aanpassingen daar mogelijk minder last van ondervinden.

Let bewust op je gewicht

Overgewicht vormt vaak een van de oorzaken voor een erectieproblemen. Er is een grote kans dat je overgewicht hebt door het feit dat je slechte voeding binnenkrijgt. Maaltijden die veel vet bevatten of veel suiker zijn slecht voor je lichaam. Dit zorgt voor dichtgeslibde aderen en andere gezondheidskwaaltjes waardoor je bloedcirculatie verslechterd. Een goede bloedcirculatie is van essentieel belang voor het krijgen van een goede erectie.

Overgewicht zorgt ook vaak voor een verslechterd zelfbeeld, wat zich weer doorvertaald in minder zelfvertrouwen. Een man met weinig zelfvertrouwen heeft ook weinig vertrouwen in zichzelf dat hij goed kan presteren in bed. Dit zorgt voor een mentale blokkade tijdens de seks waardoor de man geen goede erectie kan krijgen.

Let erop dat je niet te zwaar wordt door je aan een gezond dieet te houden. Dit kan erectieproblemen voorkomen of verminderen. Lees hier welk voedsel ervoor kan zorgen dat je libido verminderd.

Voeding

Zoals we hierboven hebben aangegeven is het van groot belang dat je een gezond dieet aanhoudt. Voeding heeft veel invloed op je bloedcirculatie en dit heeft weer invloed op een erectie. Een erectie ontstaan wanneer er meer bloed naar je penis stroomt. Het bloed wordt dan vastgehouden door de bloedvaten in je penis waardoor je een erectie behoudt. Als je bloedvaten minder sterk zijn, bijvoorbeeld omdat je regelmatig slecht voedsel binnenkrijgt, dan zorgt dit ervoor dat je lichaam minder goed in staat is om een erectie vast te houden. Daarnaast kan door voeding je aderen vernauwen wat ook een oorzaak kan zijn van erectieproblemen.
Zorg ervoor dat je voedsel dat slecht is voor je hart en je bloedcirculatie vermijdt. Zo voorkom of verminder je erectieproblemen.

Verminder je alcoholinname

Het is bewezen dat alchohol een zeer slechte invloed heeft op het krijgen van een erectie. Meestal krijg je na een paar biertjes meer zin in seks, maar komt het ook vaak voor dat je je jongeheer niet meer omhoog krijgt. Door een overmatige alcoholinname daalt je testosteronspiegel waardoor je geen erectie krijgt of niet tot een orgasme komt. Dit zorgt ervoor dat uiteindelijk je penis weer slap wordt. Daarnaast heeft alcohol een negatief effect op meerdere organen. Let dus goed op de hoeveelheid alcohol dat je naar binnen werkt.

Sport regelmatig

De meeste mensen weten wel dat sporten gezond is voor je lichaam, maar ze weten niet dat het een direct verband heeft met je libido. Sport zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en dat zorgt ervoor dat je je beter voelt. Je hebt meer zelfvertrouwen door regelmatig bewegen. Daarnaast zorgt sporten voor een betere doorbloeding, dus ook in de geslachtsdelen. Sporten zorgt ook voor de toename in testosteron. Kortom, alleen maar voordelen. Hier vindt je nog meer informatie over waarom sporten zorgt voor een betere erectie.

Verminder stress

Stress is een van de factoren die zorgt voor erectieproblemen. Mensen die veel stress ervaren presteren vaak slecht in bed. Stress verhoogt de adrenaline spiegel en zorgt ervoor dat bloedvaten samentrekken. Het zorgt voor een blokkade op mentaal en fysiek vlak waardoor het krijgen van een erectie moeilijker wordt. Als je veel stress ervaart zorg dan dat je er over kan praten met je partner of met een dokter. Loop er niet te lang mee rond want het kan je beperken op meerdere vlakken. Dit artikel verteld je meer over omgaan met erectiestoornissen.

Meer interessante artikelen over liefde en seks

Een leuke playlist voor tijdens de seks

Waar ter wereld hebben de mensen mensen seks?

Tips voor de mannen. Hoe verwen je een vrouw?

 

 

Bekijk ook:

Hoe Moet je Beffen? – Maak Iedere Vrouw Helemaal Gek

Hoe Moet je Beffen? – Maak Iedere Vrouw Helemaal Gek

Hoe moet je beffen? – Maak iedere vrouw helemaal gek Nou lekker, je hebt de erectiepil binnen en je penis staat letterlijk klaar voor de actie. De pil zorgt er natuurlijk ook voor dat je een ware seksgod bent en dat je niet eens je best hoeft te doen om je partner te...

Overweeg jij om Erectiepillen te Gebruiken? Lees Dit Eerst!

Overweeg jij om Erectiepillen te Gebruiken? Lees Dit Eerst!

  Overweeg jij om erectiepillen te gebruiken? Lees dit eerst! Het slikken van erectiepillen is geen lichte keuze om te maken. Erectiepillen zijn handig om een avond vol genot met je partner te kunnen beleven, maar het is niet de bedoeling (en ook zeker niet...

Geen of weinig zin in seks? Hoe komt dat?

Geen of weinig zin in seks? Hoe komt dat?

Geen of weinig zin in seks? Hoe komt dat toch? Tientallen jaren geleden waren wij mensen wat actiever op het seksuele vlak dan dat we in deze tijd zijn. Statistieken wijzen uit dat we toch minder snel en minder vaak samen het bed in duiken. Wij vinden het interessant...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.